Image-empty-state.png
Damaged
00:00 / 03:27

FRANÇAIS


Casey Ryan est un chanteur et guitariste (acoustique et électrique) né le 8 Juin 1989 à Seattle, WA. Il sait aussi jouer du clavier.


Un Peu D'Histoire

«J'ai commencé à jouer de la guitare à 13 ans et à partir de là, c'est devenu un passe-temps énorme pour moi. J'ai fait tous les spectacles de talents du lycée et les micros ouverts locaux en grandissant, mais ce n'est que vers l'âge de 24 ans qu'un ami m'a dit que je devrais poursuivre cette carrière. J'avais une tonne de chansons écrites sur les filles, l'amour et le chagrin, et je les ai simplement produites par moi-même et les ai sorties, et pour une raison quelconque, les gens semblent en prendre note. Depuis 2014, j'ai joué plus de 200 spectacles par an dans plus de 20 pays. »

-Casey Ryan-


Influences Musicales

City & Colour, Coheed & Cambria, Dermot Kennedy, Lewis Capaldi, Chris Stapleton, Tyler Childers, Goo Goo Dolls, Matchbox 20.


Anecdote(s)

Il a fait la première partie de James Bay, Dashboard Confessional, Dermot Kennedy, Lewis Capaldi, et bien d'autres !


« Write what YOU feel when writing songs, forget what it may sound like to someone else. Just be you. »

«Écrivez ce que vous ressentez en écrivant des chansons, oubliez ce à quoi cela peut ressembler pour quelqu'un d'autre. Soyez vous-même.»

-Casey Ryan-


Label

Tony Brant - Highland Studios, Phoenix, AZ.


Producteur

RISEmusic de San Diego, CA.


Discographie
III - 2017 (Album).

Hymn & Her - 2015 (Album).

Damaged – 2020 (Single).

Nothing, Now – 2019 (Single).

Sleep Deprived – 2019 (Single).

This – 2018 (Single).

Shapeless – 2018 (Single).

Letting Go Of Gravity – 2017 (Single).

A Song With No Name – 2016 (Single).

Oxygen – 2016 (Single).

Joelle – 2016 (Single).

Walkin' A Wire – 2016 (Single).

And Again  - 2015 (Single).

ENGLISH



Casey Ryan is a singer and guitarist (acoustic and electric) born June 8, 1989 in Seattle, WA. He can also play the keyboard.


His Story

"I started playing guitar when I was 13 and from there it became a huge hobby for me. I did all the high school talent shows and local open mics growing up, but it wasn't until I was about 24 that a friend told me I should pursue this career. I had a ton of songs written about girls, love, and heartbreak, and I just self-produced them and put them out, and for some reason people seem to take notice. Since 2014, I've played over 200 shows a year in over 20 countries."

-Casey Ryan-


Musical Influences

City & Colour, Coheed & Cambria, Dermot Kennedy, Lewis Capaldi, Chris Stapleton, Tyler Childers, Goo Goo Dolls, Matchbox 20.


Anecdote(s)

He opened for James Bay, Dashboard Confessional, Dermot Kennedy, Lewis Capaldi, and many others!


"Write what YOU feel when writing songs, forget what it may sound like to someone else. Just be you."

-Casey Ryan-


Label

Tony Brant - Highland Studios, Phoenix, AZ.


Producer

RISEmusic of San Diego, CA.


Discography

III - 2017 (Album).

Hymn & Her - 2015 (Album).

Damaged - 2020 (Single).

Nothing, Now - 2019 (Single).

Sleep Deprived - 2019 (Single).

This - 2018 (Single).

Shapeless - 2018 (Single).

Letting Go Of Gravity - 2017 (Single).

A Song With No Name - 2016 (Single).

Oxygen - 2016 (Single).

Joelle - 2016 (Single).

Walkin' A Wire - 2016 (Single).

And Again - 2015 (Single).

Concerts

Pas de concert prévu pour le moment.

No show planned for now.

Casey Ryan